Fest Aurél 1848-49-es honvéd főhadnagy, polgármester nyughelye

Fest Aurél Szepesváralján született (Szepes megye) 1829. ápr. 15-én Fest Sámuel kereskedő és Kuna Aszpázia fiaként. Német (cipszer), nem nemes, evangélikus Jurátus. (Felesége Kovács Julianna lett, meghalt Budán, 1871.)
1848. szept. 24 (okt. 1.) – hadnagy az Egerben szerveződő 26. honvédzászlóaljnál. December végén alakulatával a felső-tiszai (később I.) hadtesthez osztják be. Végig küzdi a téli és a tavaszi hadjáratot. 1849. máj. 14 (ápr. 16.) – főhadnagy. Június elején áthelyezik az Egerben szerveződő 95. zászlóaljhoz. Végül százados ui. a Közép-Tiszai hadseregben, ill. a Szegednél összpontosított főseregben.
1850. jan. 24. besorozzák a 7. könnyűlovasezredhez, 1852. máj. 10. leszerelik. A kiegyezés után Szepesváralja polgármestere, volt hadnagyként (? !) a Szepes megyei Honvédegylet tagja. Meghalt Szepesváralján, 1908-ban.

TelepülésSzepesváralja [Spišské Podhradie]
Készítés időpontjaa 19–20. század fordulója
Készíttető neveFest család
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratFest Imre / született 1817 november 3-án, meghalt 1883 márczius 11-én- / Fest Aurél / született 1829. áprílis 15-én, meghalt 1908. október 8-án. / Áldás poraikra.
szepesvaralja-fest-aurel-sirja (1)
szepesvaralja-fest-aurel-sirja (3)