Csenkey Vendel 1848-as honvéd sírja

Csenkey Vendel fehérmárvány síremlékét és sírját kovácsoltvas kerítéssel övezi. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc ünnepén a sír koszorúzások és megemlékezések helyszíneként szolgál.

TelepülésFél [Tomášov]
Pontos helyszín, címFél - temető - Tomášov - cintorín
Készíttető neveCsenkey család
Készítés céljának ismert okakegyeleti
FeliratItt nyugszik tekintetes / nemes / Csenkey Vendel / úr/ 1848/9 szabadság harcz honvéde / cs. kir. nyug. kapitány / gróf Pállfy család nyug. számtartója / és földbirtokos / elhalt 1887 május 3 án / életének 63 ik, / boldog házasságának 17 ik évében / A béke angyala lebegjen / porai felett! / és neje / nemes / Csenkey Vendelné / szül. Zureg Alojzia / asszonyság / elhunyt 1888 junius 13. / életének 54. évében. / Áldás és béke hamvaira!
ForrásinformációkNeszméry István, Réte
fel-csenkey-vendel-sirja (3)