Bognár Lajos szabómester sírja

A gazdagabb lakosok közé tartozott. Kulcsodon a kisebb gazdasági udvarokban Bognár Lajos tulajdonában lévő motorral hajtott cséplőgéppel végezték a masinázást. Testvére Bognár Péter, volt bágermester a Vaskapu megnyitásnál működött nyolc évig.

TelepülésKulcsod [Kľúčovec]
Pontos helyszín, cím helyi temető
Készítés időpontjaaz 1960-as évek
Készíttető neveBognár Lajos
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratAz Úrnak szent akaratából / e néma sírban pihennek / BOGNÁR LAJOS / SZABÓ MESTER / KI E SÍREMLÉKET / MÉG ÉLTÉBEN / EMELTETTE / szül. 1875 okt. 20, megh. 1967 máj. 30. / ÉS FELESÉGE / SZABÓ KATALIN / szül. 1882 dec. 25, megh. 1958 jún. 21. / AMA NEMES HARCOT MEGHARCOLTAM. / FUTÁSOMAT ELVÉGEZTEM. / A HITET MEGTARTOTTAM. / PÁL II. TIM. 4. R. 7. V. / Adj Úram / örök nyugodalmat nekik
Gondozását felügyelia család
ForrásinformációkGáspár Tibor: Kulcsod évszázadai, Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya, 2001