Az 1. és 2. világháború hőseinek emlékműve

Az emlékhelyet a község lakosai állíttatták az elesett hősök emlékére, 1991-ben.

TelepülésNemesabony, Nagyabony [Veľké Blahovo]
Pontos helyszín, címA temetőben.
Készíttető neveNagyabony lakói
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratAZ I. ÉS II. VILÁGHÁBORÚBAN ELESETTEK EMLÉKÉRE /AMBRUS J., ANDROVICS J., BARTALOS P., BEDNÁRIK I., BERTÓK F., BERTÓK I., BERTÓK K., BÓDIS J., BÓDIS K., BÓDIS L., BOTLÓ GY., BÜRSÖLY G., CSÁNÓ P., CSIBA G., CSIBA GY., CSIBA J., CSIBA K.,CSIBA P., CSIBA S., CSOMOR I., CSOMOR V., EDMÁR B., EDMÁR J., EIBENSÜTZ M., FEKETE J., FÜZÉK I., PUHA T., GÁLFFY I., GÁSPÁR P., GAZDAGH S., GERGELY B., GYŐRI J., HODOSSY D., HODOSSY S., HODOSSY Zs., HORVÁTH V., KARDOS J., KÁZMÉR S., KÁZMÉR V., LÁBODI L., LUKÁCS J. Ids., LUKÁCS J. Ifj., MAJLÁTH L., MAJOR I., MATICA J., MÁRK A., MÁRK K., MÁTIS J., MÁTIS L., MEZEI M., MIKLÓS F., NÉMETH L., NÉMETH S., OROS M., PATÓCS J., PÁPAI M., RÁCZ E., RÁCZ J., RÁCZ L., SÁFÁR M., STANCEL STEFÁNKOVICS L., SURI T., SZELLE B., SZELLE B., SZELLE E., SZELLE I., SZELLE K., SZELLE K., SZELLE L., SZELLE M., SZELLE S., TAKÁCS P., UGRÓCZKY I., UGRÓCZKY J., UGRÓCZKY J., VAKOVICS J., VAKOVICS P., VARGA I., ZSIDÓ J. // EMLÉKETEKET SZIVÜNKBEN ŐRIZZÜK / NAGYABONY LAKÓI 1991
Gondozását felügyeliönkormányzat
ForrásinformációkPresinszky Lajos–Huszárné Edmár Mária–Olgyay Ede: Mit hagytak ránk a századok? Fejezetek Nagyabony történelméből, 2002. FOTOS – Szitás Zoltán