Tuba Gáspárné református lelkészözvegy sírja

Tuba Gáspárné, sz. Zsemlye Hermina (1868-1948) Ekelen született. Férje Tuba Gáspár 1886-1887 között segédlelkészként szolgált Kulcsodon. Leánya Tuba Hermina Gáspár József kulcsodi lelkész felesége lett. Férje halála után lányához költözött.
Az ekeli temetőben nyugszanak Tuba Gáspár (1862-1922) lelkipásztor, Tuba Pál (1904-1929) református tanító és Tuba Károly (1893-1939) lelkipásztor.

TelepülésKulcsod [Kľúčovec]
Pontos helyszín, címközségi temető
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratITT NYUGSZIK AZ ÚRBAN / NAGYTISZTELETŰ / TUBA GÁSPÁRNÉ / REF LELKÉSZ ÖZVEGYE / 1868 - 1948 / AZ ÚR SZEMEI ELŐTT / DRÁGA AZ Ő / KEGYESEINEK HALÁLA / ZSOL. 116:15
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkGáspár Tibor: Kulcsod évszázadai, Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya, 2001