Emléktábla a II. világháború kamocsai áldozatainak

A templom belső terében három eléggé méretes táblát találunk. A torony alatti előcsarnok, úgynevezett „Kistemplom“ bal oldali falán kapott helyet a másik fehér márvány emléktábla, szintén fekete kovácsoltvas keretben, tetején végigfutó szétomló rózsacsokorral, amelyen az 1939–1945-ös, II. világháború 31 kamocsai áldozatának neve lett megörökítve a hozzátartozók hálaáldozatának köszönhetően és 1990. november 18-án szentelte fel Nt. Vörös Béla helyi lelkész, espereshelyettes.

TelepülésKamocsa [Komoča]
Pontos helyszín, címtemplom belső tere
Készíttető nevehozzátartozók ls a református egyházközség
Felirat"Aki hisz énbennem ha meghal is él." / Ján. Év. 11: 25. / Az 1939 - 1945 II. világháború kamocsai áldozatai: / 31 név / Szüntelen emlékezünk rólatok a mi imádságainkban ! / I. Thess. L. 2. / 1990
ForrásinformációkAndód-Kamocsa-Szímő Értéktár Bizottság / Gál László, Csemadok Kamocsai Alapszervezete