Pázmány Zoltán jogakadémiai tanár sírja

A méltatlanul elfelejtett tudós a szilasi temetőben nyugszik. Felesége: Pápay Ilona volt (1877-1952) a keresztrend tulajdonosa és a német Mária lovagrend hölgye. Közös sírban van eltemetve lányuk Carmen (1896-1947) is. Sírkövüket a komáromi Polvar kőfaragó késztette.

TelepülésSzilas [Brestovec]
Pontos helyszín, címa köztemetőben
LétrehozóPolvar kőfaragó, Komárom
FeliratSzőlősi-Szilasi és Laki / Pázmány Carmen / 1896 - 1947 / Szőlősi-Szilasi és Laki / Dr. Pázmány Zoltán / a pécsi tudományegyetem / nyugalmazott nyilvános rendes tanára, / rektora és dékánja / 1869 - 1948 / Szőlősi-Szilasi és Laki / Dr. Pázmány Zoltánné / Sz. Nemes Pápay Ilona / 1877 - 1952 / Áldás és béke poraikra. // Polvar / Komárno
szilas-pazmany-zoltan-sirja (4)
szilas-pazmany-zoltan-sirja (5)