Országzászló Érsekkétyen

Érsekkéty Esztergom-megyei felszabadult község országzászló avatásán dr. Hürtler Dénes országgyűlési képviselő és Szirmai János református lelkész szavai után az EONB nevében Végh Mihály tanácstag avatta fel az országzászlót. Bényi Mihály biró és Jónás József beszéltek a helyiek nevében, majd nagyszabású levente felvonulás zárta be az ünnepséget.

TelepülésÉrsekkéty, Kéty [Keť]
GPS47.966805, 18.566417
Pontos helyszín, címA református és a katolikus templom között, a 161-es számú ház átellenében, a szabadidő parkban
Készítés céljának ismert okaa magyar nép fájdalmának és törhetetlen hitének" megmutatása
Felirat19.. (1939)
Gondozását felügyeliközség
ForrásinformációkMagyar Országos Tudósító, 1939. június/1 1939-06-13 [206] * https://library.hungaricana.hu/hu/view/MOT_1939_06_1/?pg=191&layout=s