Lourdes-i barlang Vőkön

A lourdes-i barlangot Hideghéty Boldizsár emeltette saját telkén és 1930. október 12-én került felszentelésre. A barlang egy kis díszkert végében áll, gesztenyesor vezet hozzá. Maga a barlang kisebb kőépítmény, tetején a keresztre feszített Krisztus fejének domborműve, amelyet Jakóczi Jenő kőfaragó készített. A Lourdesi Szűz Mária szobra Rómából származik, ahol fel is szentelték.

TelepülésVők [Vlky]
Pontos helyszín, címa falu terétől a temető felé vezető út jobb oldalán található
Készíttető neveHideghéty Boldizsár
LétrehozóJakóczi Jenő kőfaragó (Krisztus fejének domborműve)
Készítés céljának ismert oka-
FeliratAz emléktáblák szövegei: Hálásan köszönöm a szüz Máriának hogy a férjemet haza segitetted a harrcztérröl! D. Lné. / Hálás szivvel mondok kszönetet bold. Szüz Máriának, hogy betegségemből fölsegitet. Vök 1933. H. G. / Hálásan köszönjük a szüz Máriának hogy a nagy betegségéböl fel gyógyitotad az édes anyánkat kérünk továbra is segítsd. 1957. V. 22. D. CS.