Emléktábla a község jótevőinek

A falu népiskoláját 1936-ban adakozásból építették az áldozatot nem sajnáló vőki gazdák. A legbőkezűbb Mikóczi János és Hideghéthy Illés volt, akik hét hold földet is adományoztak a tanítónak. A vőkiek hálából emléktáblát készíttettek a tiszteletükre. Több évtizedes száműzetés után a 2002-ben tartott falunapon került vissza az iskola falára. Az épületben óvoda működik, amelyben tíz nebuló tölti napjait.

TelepülésVők [Vlky]
Pontos helyszín, címa falu központjában
Készíttető neveVők község közönsége
Készítés céljának ismert okaa község jótevőinek emlékére
FeliratEzen emléktáblát Vők község közönsége / helyeztette e helyre községünk jótevőinek / MIKÓCZY JÁNOS és neje emlékére, / akik úgy pénz mint földadományaikkal / sokban hozzájárultak művelődésünk / és hitéletünk fejlődéséhez. / továbbá HIDEGHÉTY ILLÉS emlékére, / aki pénzadományával elősegítette / iskolánk felépítését.
ForrásinformációkKövesdi Károly: "Kopottfaluból” takaros község, in: Új Szó, 2006. november 24.