Jókai Lajos lelkész sírja

Jókai Lajos 1819-ben született Komáromban, felesége Szabó Eszter volt. Tanulmányait Neszmélyen, Komáromban, majd Pápán folytatta. 1847-től Nagyszecsén segédlelkész, majd 1850-től rendes lelkész lett. 1857-től 1902-ig Kisölveden szolgált.

TelepülésÉrsekkéty, Kéty [Keť]
Pontos helyszín, címöreg temető
Készítés időpontja1904 után
FeliratJÓKAI LAJOS / volt kisölvedi ref. lelkész. / barsi egyházmegyei esperes. / Meghalt 1904 év május 27én. / 86 éves korában. / Nyugodjék békével.
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkKránitz Zsolt (szerk.): „A késő idők emlékezetében éljenek…” A Dunántúli Református Egyházkerület lelkészi önéletrajzai, 1943 - A Pápai Református Gyűjtemények Kiadványai, Forrásközlések 13. Jubileumi kötetek 2. (Pápa, 2013) Barsi Egyházmegye, 150. oldal