gávai L. Juhász József és fia Juhász József református lelkészek sírja

Gávai L. Juhász József fia Juhász József a ma Lekérhez tartozó Garamvezekényen szolgálta az ottani gyülekezetet. Sírjuk a hontvarsányi temető mára elhanyagoltá vált részében található.
Juhász József lelkipásztor 1885-ben Hontvarsányban (Hont vm.) született, apja Juhász József lelkész, anyja Nizsnyánszky Hermin. A gimnáziumot Léván, a teológiát Pápán végezte. Segédlelkész volt apja mellett Hontvarsányban (apja 1869-1911 között volt varsányi lelkész), Garamvezekényben 1908. júniustól, Nagysallóban 1908. szeptembertől 1908. decemberig. 1911-1925 között szolgált Garamvezekényben. Felesége Kovács Sebestyén Ilona. 1925. október október 7-én 40 éves korában hunyt el, előtte tüdővészben szenvedett hosszú évekig.
Sírjuk a hontvarsányi temető mára elhagyatottá vált részében található.

TelepülésHontvarsány [Kalinčiakovo]
Készíttető neveJuhász család
LétrehozóDukesz Léva
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
Feliratözv. nizsnai / Nizsnyánszky / Istvánné/ élt 76 évet. / gávai/ L. Juhász József / ref. lelkész / 1838 - 1911. / Juhász Józsefné / Nizsnyánszky Hermin / 1848 - 1921 / Juhász József / ref. lelkész / 1885 - 1925
hontvarsany-juhasz-lelkeszek-sirja (2)
hontvarsany-juhasz-lelkeszek-sirja (3)