Gálffy Géza református lelkész

A Diósförgepatonyi Református Elemi Népiskola tanítója, mint segédlelkész tanított a förgei telken működő iskolában. Diósförgepatonyi születésű, Gálffy Miklós első diósförgepatonyi gondnok fia. Alsóbb iskoláit Dióspatonyban a református iskolában, középiskoláit Pozsonyban végezte. Élethivatásának a papi pályát választotta. Református lelkésszé avatása után Felsőgellérre került. Egész életét híveinek szentelte. Esperes, az egyetemes konvent tagja, egyházkerületi tanácsbíró volt. 1932 karácsonyán hunyt el, Gelléren helyezték örök nyugalomra.
(Diósförgepatony, 1872. február 12. – Gellér, 1932. december 26.)

TelepülésGellér [Holiare]
Pontos helyszín, címreformátus temető
Készítés időpontja1932 után
Készíttető neve-
LétrehozóKomáromi V.
FeliratItt nyugszik / GÁLFFY GÉZA / felsőgelléri ref. lelkész, / az egyetemes konvent tagja, / egyházkerületi tanácsbíró, stb. / 1872 - 1932. / Emléke szivünkben él. // Komáromi V.