Evangélikus templom

Evangélikus templom

Az evangélikus templomot a helyi gyülekezet építette 1972-ben, addig a református templomban tartottak istentiszteleteket. A templom L alapzatú teremépítmény, melyhez toldaléképülettel csatlakozik a gyülekezeti terem. A modern templom ormos főhomlokzatán kis fatorony van, gúlával fedve. A főhomlokzatot a különböző nagyságú téglalap alakú ablakok mellett jellegzetes koronapárkány is tagolja. Az enteriőr egyenes mennyezetű, a kórus a bejárati előcsarnok fölött található, a berendezés korszerű. Az oltáron a Bűnös nő képe látható. A kis toronyban két harang van elhelyezve, melyet a Horné Rykyncice-i gyülekezettől vásároltak 1989-ben.

TelepülésPerbete [Pribeta]
Gondozását felügyelievangélikus egyház