Első világháborús emlékmű a nemeshodosi templomban

Az első világégésben elhunyt nemeshodosiak számára állított méltó emlékmű a helyi templomban található. A fekete márványtáblán a hősi halottak nevét olvashatjuk.

TelepülésNemeshodos, Hodos [Vydrany]
Pontos helyszín, címNemeshodos 242
Készítés céljának ismert okaEmlékezés a háborús hősökre
FeliratAz 1914-18 közötti háború áldozatainak emlékére / Nagy Gyula tanító / Csiba Lajos, Czucz József, Czucz Miklós, Deák Ferenc, Egri Gyula, Egri János, Hodosi Albert, Hodosi Bálint, Hodosi Benő, Hodosi Béla, Hodosi Gyula, Hodosi Gyula, Hodosi István, Hodosi Kálmán, Hodosi László, Hodosi Miklós, Hodosi Móric, Hodosi Pál, Hodosi Vince, Hodosi Zsigmond, Kálmán Ignác, Karácsony Pál, Karácsony Zsigmond, Kázmér Dezső, Kázmér Miklós, Kázmér Pál, Kovács Gyula, Kovács Miklós, Kiss Gyula, Nagy Béla, Pok Zsigmond, Simon Pál, Szelle Boldizsár, Szelle Péter, Ágoston Titus, Bartalos Pál, Csiba Gyula, Füzék István, Gergely Béla, Gergely Géza, Gergely Gyula, Hodosi Dezső, Kázmér Vince, Márk András, Márk Károly, Rácz Ernő, Rácz Lajos, Szelle Benő, Szelle Károly, Szelle Lajos, Szelle Miklós, Nagy Béla, Nagy József, Sidó Béla, Biró János, Biró Vince, Hegyi Sándor, Pethő Zoltán, Sátor Ede. Sem halál, sem élet nem szakaszthat el minket...Ű Találkozunk! 1928
Gondozását felügyeliNemeshodosi Református Gyülekezet
ForrásinformációkNagy Attila helytörténész