Az Apponyi nagybirtok hű alkalmazottjainak sírjai

Az Éberhardi Szent György vértanú-templom kertjében 11 sír található, különféle sírkövekkel és öntöttvas sírkeresztekkel; az Apponyi nagybirtok hű alkalmazottjai nyugszanak itt: ifj. Kapfinger János főerdész (1849-1912), Neander Alise (1823-1905), Kapfinger Anna (1824-1897), Schaller Thomas (1816-1894), Riedl Schloky Anton őr (1800-1878), Kapfinger Johann fővadász (1813-1878), Laschnitzky Ignác pohárnok (1816-1881), Gergely Mihály kocsis (1815-1881), P. Varsingh Hibárius (1807-1882), Rézy Jozephine, a francia nyelv tanárnője (?-1917) és Tafenner János kulcsár (1856-1821).

TelepülésÉberhárd, Éberhard [Malinovo]
Pontos helyszín, címtemplomkert
Készíttető neveaz Apponyi nagybirtok hű alkalmazottjainak családjai
Gondozását felügyelikatolikus egyház
ForrásinformációkÉberhard, Az Apponyiak fészke, Honismereti Kiskönyvtár 91. szám és a Tájak-Korok-Múzeumok Kiskönyvtára 776. szám, 2005, 7-9. oldal
eberhard-templomkerti-sirok (2)
eberhard-templomkerti-sirok (3)