Andrássy család sírjai

A családból a falu bírójának tisztségét Andrássy Péter, Andrássy Titus töltötték be. A község gazdái Andrássy Titus vezetésével az 1891-es nagy tűzvész után megalakították a községi önkéntes tűzoltók egyesületét. Az 1920-as évek elején a falu egyik nagybirtokosa Sidó Titus, Varga Lőrinc mellett Andrássy Titus volt. A család egy tagja, dr. Andrássy Tivadar Imre, gimnáziumi tanárként működött.

TelepülésHegysúr [Hrubý Šúr]
Pontos helyszín, címközségi temető
Létrehozóa család
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratDR. ANDRÁSSY TIVADAR IMRE / TANÁR / 1913. VI. 21 - 1999. XI. 1 / SZERETTÜNK, NEM FELEDÜNK. // Itt nyugszik / Istenben boldogult / ANDRÁSSY / PÉTER / 1844 - 1919 / Áldás és béke lebegjen / hamvai felett. // Itt nyugszik / Istenben boldogult / ANDRÁSSY / PÉTERNÉ / sz. SZABÓ A. / 18?? - 1928/ Áldás és béke lebegjen / hamvai felett. // Itt nyugszik Istenben boldogult / Andrássy Titus / 1871 - 1948 / Andrássy Titusné / szül. Sághy Ágnes / 1874 - 1919 IV 6 / Áldás és béke lebegjen / hamvai felett.
Gondozását felügyelia család
ForrásinformációkHegysúr történelme és jelene, kiadta Hegysúr község, mint a 2002-es év 1. kiadványát, készítették: id. Putz Tibor, Mgr. Orbanová Irena, ThLic. Šuplatová Alžbeta, Ing. Kiss Štefan