A II. világháború ipolyviski áldozatainak emlékműve

A templom melletti parkban található  szürke műkőből készült obeliszk tetején nagy barna kereszt áll, a háromszög csúcsában pedig egy kisebb feszület kapott helyet. Ez alatt, a nagy fekete márvány emléktáblán ez olvasható: “Tisztelettel emlékezünk a világháborúban elhunyt polgárainkra”. A táblán huszonkilenc viski polgár neve olvasható, akik a II. világháború katona és civil áldozatai voltak. E nevek alatt ez áll: “Nyugodjanak békében/Ipolyvisk lakosai/Ipolyvisk 1993

TelepülésIpolyvisk, Visk [Vyškovce nad Ipľom]
Pontos helyszín, címIpolyviski park
Készíttető neveIpolyvisk lakosai
Készítés céljának ismert okaEmlékhely a II. világháború helybéli áldozatainak
FeliratA táblán a II. világháború huszonnyolc viski áldozatának neve mellett a "Tisztelettel emlékezünk a világháborúban elhunyt polgárainkra" és a "Nyugodjanak békében/Ipolyvisk lakosai/Ipolyvisk 1993" feliratok olvashatók.
Gondozását felügyeliIpolyvisk Község Önkormányzata
ForrásinformációkCsáky Károly: Szakrális emlékeink nyomában V.