A fegyverneki hősi emlékmű

Az 1. világháborúban elesett fegyvernekiek emlékére emelt emlékmű a református templom melletti térségen található. A rajta lévő felirat szerint Alsó és Felső Fegyvernek község közönsége építtette az 1930-as évben. A 26 elesett neve alatt az “Ez légyen a fejfájuk Emlékeztessen rájuk És hirdesse hős erényük El nem múló dicsősségük” szöveg olvasható. Az emlékmű  két oldalán az 1942-45 évszámok és a 2. világháborúban elesettek  nevei találhatók – 8-8 név – .

TelepülésKétfegyvernek, Fegyvernek [Zbrojníky]
Pontos helyszín, címFegyvernek, a református templom mellett
Készíttető nevealsó és Felső Fegyvernek község közönsége
FeliratAz 1914-18 évi világháborúban elesett hősők emlékére emeltette Alső és Felső Fegyvernek község közönsége 1930. évben. A 26 elesett neve alatt az "Ez légyen a fejfájuk Emlékeztessen rájuk És hirdesse hős erényük El nem múló dicsősségük" szöveg olvasható. Az emlékmű két oldalán az 1942-45 évszámok és a 2. világháborúban elesettek nevei találhatók - 8-8 név - .
Gondozását felügyeliFegyverneki Református Egyházközség