Királyrévi Szentháromság-oszlop

Állított hasáb formájú talapzaton, hengeres oszlop tetején található a Szentháromság homokkő szobra, a régi községháza előkertjében (nincs kizárva, hogy valamikor paplak volt), a templom közelében. A Fiúisten és az Atyaisten homokkőből, a Szentlelket jelképező galamb fémből készült, az oszlopfőt puttó dombormű díszíti. Az egész 2003-ban szépen restaurálva, sárgára festve.

TelepülésKirályrév [Kráľov Brod]
Pontos helyszín, címaz iskola udvarán
Készíttető neveKocsis Mihály és neje Puskás Judit
Készítés céljának ismert okavallási kegyelet
FeliratTeljes Szent Háromság / Könyörülj rajtunk! / vallási kegyeletből felállítatták / Kocsis Mihál és neje / született Puskás Judith / 1869ik évben
kiralyrev-szentharomsag-oszlop (2)
kiralyrev-szentharomsag-oszlop (3)