Presinszky Ferenc plébános sírja

Presinszky Ferenc (Nagycétény, * 1908. március 23. – † 1970. december 6.) plébános.
Veszprémben érettségizett, a teológiát Nagyszombatban végezte.
1934-ben szentelték pappá, előbb Zselízen szolgált káplánként. 1936-1937-ben Alsószerdahelyen szolgált. Ugyanekkor a vágai Szlovenszkói Katolikus Ifjúsági Egyesület helyi vezetője is volt. 1938-ban Ipolyhídvégen szolgált mint plébános és fogadta a bevonuló magyar csapatokat. 1941-ben lelki gyakorlatot végzett.
Haláláig királyrévi plébános.
A KALOT, a római katolikus Leányegyesület, Szívgárda, és a Rózsa füzértársulat elnöke. Tagja volt az Egyesült Magyar Pártnak.

TelepülésKirályrév [Kráľov Brod]
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratItt nyugszik az Úrban / Főtisztelendő / Presinszky Ferencz / plébános / * 1908. 3. 23. † 1970. 12. 6. / Reméljük Isten kegyelméből / boldog viszontlátást. / Jézus szentséges szíve / irgalmazz neki!
Gondozását felügyelihívek
kiralyrev-presinszky-ferenc-sirja (2)