Első Magyar Szent Család szoborcsoport Nagycétényben

A templom kertjében, a templom oldalbejárata előtt áll az Első Magyar Szent Család szoborcsoportja, amelyet 1996-ban a millecentenárium alkalmából emeltetett a nagycétényi férfikar. A négyzet alakú talapzaton álló szoborcsoport Szent István királyt, Boldog Gizellát és Imre herceget ábrázolja.

TelepülésNagycétény [Veľký Cetín]
Pontos helyszín, címKostolná ulica
Készíttető neveNagycétényi Férfi Éneklőcsoport
Készítés céljának ismert okaa millecentenárium alkalmából
FeliratAz Első / Magyar Szent család / szt. István / b. Gizella és szt. Imre / emlékére / Járjatok közbe családjainkért, / hogy családapáink jellemességben, / családanyáink áldozatkészségben, / gyermekeink kedvességben / gyarapodjanak / Isten és ember előtt! / A millecentenárium évében / 1996-ban, Szent Család ünnepén / a Nagycétényi Férfi Éneklőcsoport
nagyceteny-szent-csalad (2)
nagyceteny-szent-csalad (3)