Trianoni kopjafa

Trianoni kopjafa

2020. június 4-én este a szép számban összegyűlt helyieket Lentulay István önkormányzati képviselő köszöntötte, akinek nemcsak az egész megemlékezés, hanem az emlékmű megvalósulása is köszönhető.
A kultúrház előtt összegyűlt tömeg átvonult a temetőbe, ahol a közadakozásból megvalósult kopjafát az est végén leleplezték.
A népművészeti motívumokkal díszített, tölgyfából faragott emlékoszlop Demeter József erdélyi fafaragó alkotása. Az üzenete tisztán olvasható minden magyar ember számára. Gyökér, törzs, ágak, lombozat, virágok: a magyar nemzetnek nemcsak múltja van, hanem jövője, amely virágozni fog.

TelepülésNagyszarva [Rohovce]
Készíttető neveLentulay István önkormányzati képviselő