Tóth Lajos nemesradnóti polgármester síremléke (Balogvölgy)

Tóth Lajos a rendszerváltás utáni korszak első, demokratikusan választott polgármestere a községnek. 1994-ben emléktáblát állíttat a második világháború hősi halottainak és áldozatainak a református templomban. A templomszentelés alkalmából elismerő oklevelet kap Dr. Mikó Jenő református püspöktől. Nevéhez fűződik a belső sori út portalanítása és leaszfaltozása.

TelepülésNemesradnót, Radnót [Radnovce]
Pontos helyszín, címKözségi temető alsó része.
FeliratTóth Lajos / 1931- 2009 / neje / sz. Lalik Erzsébet / 1921- 2009 / Legyen e sírhalom / Béke és nyugalom.
Gondozását felügyelihozzátartozók
ForrásinformációkId. Pósa Dénes elbeszélése alapján, a Nemesradnóti Református Egyházközség anyakönyve és a presbiteri jegyzőkönyvek ifj. Pósa Dénes gondnok közreadásában.
nemesradnot-toth-lajos-sirja-1931 (2)
nemesradnot-toth-lajos-sirja-1931 (3)