Tóth Kálmán református lelkész és fia Tóth Gáspár tanár sírja

Komáromban született 1879. január 12-én, Tóth Albert és Dózsa Lídia földműves szülőktől. Iskoláit Komáromban kezdte, Pápán folytatta és végezte. Érettségi vizsgát Pápán tett 1899. június hóban. A lelkészképesítő vizsgákat is itt tette: 1903 szeptemberében, illetve 1904 szeptemberében. Az 1903. év március hó 12-én – mint IV. éves teológust – az egyházhatóság Komáromba rendelte segédlelkésznek, ilyen minőségben működött itt öt évig, 1908.  évi március 15-ig. Az 1908. március 16-án foglalta el Nagykeszin a rendes lelkészi állást.
Felesége Gáspár Amália. Öt gyermeke közül Gáspár (született 1911. december 4., kántortanító, a garamszentgyörgyi református elemi iskola tanítója is volt), nyugszik a sírban.

TelepülésNagykeszi [Veľké Kosihy]
Pontos helyszín, címöreg temető
Készíttető nevecsalád
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratTÓTH KÁLMÁN / REF. LELKÉSZ / 1879 – 1946 / TÓTH GÁSPÁR / TANÁR / 1911 – 2005 / MI ATYÁNK LEGYEN MEG / A TE AKARATOD MINT A / MENNYBEN ÚGY ITT E FÖLDÖN IS.