Temetői keresztek

Temetői keresztek

A temető közepén áll, minden halott keresztje. Mellette a temető legrégebbi keresztje, mely alatt azonban sírok nincsenek. A kereszt mellett található még egy márványtábla, emlékezve a községben szolgáló papokra. A szépen faragott betonkereszt felső részén INRI felirat látható, fehér színű Krisztus test, barnára színezett hajjal és ágyékkötővel. A talapzaton felirat olvasható.
A temetőben több egyszerű, jelöletlen betonkereszt található, a környékbeli harcokban elhunyt II. világháborús katonák nyughelyét jelöli. Az eredetileg fakereszteket kegyeletből, az akkor a községben szolgálatot teljesítő pap cserélte ki.

Kategóriaszakrális kisemlék / temetők, sírkövek, sírhelyek
TelepülésÓvár [Olováry]