Szentháromság-szobor (I. világháborús emlékmű), Csiffár

A példásan karbantartott csiffári Szentháromság-szobor és I. világháborús emlékmű a templom udvarán, néhány lépésnyire a templom bejáratától van felállítva.

Kategóriaszakrális kisemlék / szobor, emlékmű, emléktábla
TelepülésCsiffár [Čifáre]
Pontos helyszín, címCsiffár (a templom udvarán) - Čifáre
Készíttető neveCsiffár község lakósai,valamint Imre Károly és neje
LétrehozóFellner M. Érsekújvár
Készítés céljának ismert okaA község első világháborúban elesett hős fiainak és örvendező hálából a felszabadulásért.
FeliratElülső oldal: / Emlékül. / Csiffár község lakósai / A világháborúban 1914-1918. elesett hős fiainak/ és örvendező hálából a felszabadulásunkért. / Szt. István évében 1938.XI.10. / Istennek dicsőség / embernek békesség. / Szent Háromság szobor / Imre Károly és neje / áldozatkészségét őrzi./ javítatta Gyurcsek Rozália/ 2010-es évben/ "Legyen könnyű a föld, mi jelzi sírhantodat, / Szíved felett fakasszon majd a tavasz virágokat." // Hátsó oldal: / Nyugosznak ők a hős fiak dúló csaták után / Bossi János, Bednárik András, Ginzéli János, Dolník József, Havala Károly, Imre Gyula, Imre Ferencz, Imre István, Kiss József, Menyhárt András, Petrás Jenő, Szautner István, Száraz József / Nemzetünk imája lebeg, távoli sírjaitok felett. / Véretek ereje forrassza eggyé Szt. István országát. / Ti meghaltatok, mi dolgozni fogunk hazánk nagyságáért / A második világháború áldozatainak névsora: 25 név (a felsorolás zsidó családok neveit is tartalmazza)
Gondozását felügyelijavítatta Gyurcsek Rozália 2010-ben
Forrásinformációk-