Szent Flórián templom

1849 és 1851 között épült fel a falu főterén Fekete Mihály püspök támogatásával a neoromán római katolikus Szent Flórián templom. A templomban fellelhető Szent Flóriánt ábrázoló kép és a klasszicista keresztelőkút, mely fölött egy pieta szobor látható, még az 1800-as évekből származnak. A templomban további: Jézus szíve szobra, Szűz Mária szobra, Szent Alajos szobra, a karzaton pedig Szent Terézia és Szent Imre szobra található. Szent Pál, Szent Katalin és Szent Domonkos képe a 19. század első feléből valók. A keresztút 14 állomásának képe a 20. század elejéről származik. A templom legutóbb 2001-ben volt felújítva.

TelepülésNemeskosút, Kosút [Košúty]
Pontos helyszín, címNemeskosút - Košúty, a falu főterén