Széles Ferenc emlékkereszt

Isten dicsőségére és a felejthetetlen jó gyermek, a második világháborúban hősi halált halt, messze idegen földben nyugvó Széles Ferenc emlékére  állíttatták szülei Széles Ferenc és Fritz Terézia.

TelepülésIpolynyék [Vinica]
Pontos helyszín, címa katolikus templom mellett található
Készíttető neveSzéles Ferenc és Fritz Terézia
Készítés céljának ismert okaIsten dicsőségére és a felejthetetlen gyermek emlékére
FeliratIsten dicsőségére / és felejthetetlen jó gyermekünk / Széles Ferenc / emlékére / aki született 1922. 08. 9-én / hősi halált halt 1944. 10. 10-én. / Állíttatták jó szülei / Széles Ferenc Fritz Terézia / Nyugodj békében messze idegen földben. / Ne sírjatok drága szeretteim, mert minden / úgy van jól, ahogyan Isten végzi. / Vigasztald szeretteim szomorú napjait / áld meg ezen hősnek porladozó hamvait.
ForrásinformációkPathó Marianna, Ipolynyék