Szapi református templom

A szapi református templom 1885-ban épült. Ez az évszám olvasható a bejárat felett. Ez már a szapi reformátusok második temploma, az első 1789 szeptember 8-án készült el klasszicista stílusban és 1863-ban teljesen leégett. Az új templom alapkövét 1885. július 13-án tették le, és 1886 októberében szentelték fel. A templom Rózsa Pál komáromi épitőmester tervei alapján készült el. Ekkor már engedélyezett volt a toronyépítés, ebben 1895-ben a katolikusokkal közös adakozásból készítettek egy 120 kiló súlyú harangot. Berendezése nagyrészt 20. századi, de egy 1820-ból származó kehely is megtalálható a templomban. A templomot 1993-ban felújították.

TelepülésSzap [Sap]
Pontos helyszín, címSzap