Sarlós Boldogasszony római katolikus templom

A templom 1991 és 1996 között épült a második világháborúban elpusztult korábbi templom helyett. Az utolsó istentiszteletet 1944. december 8-án tartották.
Az új templomot Sarlós Boldogasszony tiszteletére 1996. július 16-án szentelték fel, 2010-ben a templom elé az öntvény oszlopra helyezték a Szűzanya kőből faragott szobrát. A falakon belül egy másik Szűzanya-más is várja a híveket – azt zarándútjukról, Fatimából hozták a bodollóiak 2002-ben. A táblát Pekár József és fia, ifjabb Pekár József készítette és ajánlotta fel. A templom gyűjtésekből, jelentős külföldi támogatással, Szepsi város hozzájárulásával épült fel.
A templom a kassai Michal Baník építész tervei alapján készült. A szervező munkákban, és egyéb segítségben nagyban kivette részét Kádasi István, a Bodolóból származó Budapesten élő kanonok.

TelepülésBodoló [Budulov]
Készítés időpontja1991-1996