Sarlós Boldogasszony római katolikus templom

A barokk templom eredetileg nagyobb kápolnaként épült 1718-ban. 1778-ban déli hajóval és kőtoronnyal bővítették. 1923-ban épült meg a mellékhajó. Tornyában két harang van, a nagyobbat 1922-ben Isten dicsőségére, a kisebbet – Mária domborművel ékesítettet – 1925-ben szentelték. A templom alatt található, ma már lezárt sírboltot 1718-ban Burian János készítette. Sírboltjában három személyt temettek el, köztük az 1732-ben meghalt Ritter György vezekényi kapitányt. A klasszicista főoltárt Szűz Mária látogatása kép díszíti, a mellékhajóban a Szent Családot ábrázoló festmény található. A klasszicista orgona 18. századbeli, 2011-ben felújították.
Szűz Mária látogatása Erzsébetnél megnevezés mellett a Sarlós Boldogasszony nevére szentelt római katolikus templom megnevezést is használják a településen.

TelepülésPozsonyvezekény, Vezekény [Vozokany]
Gondozását felügyelikatolikus egyházközség