Rárósmúlyadi temetőkereszt

A temető központi kőkeresztjén ég felé fordított arcú, fehér ágyékkötős, fehér színű, kissé rozsdásodó Krisztus korpusz látható, felette INRI felirat. A talapzaton a keresztre feszítés eszközeit, létrát, fogót, szögeket, kalapácsot láthatunk. Ezen eszközök között egy kereszt is megjelenik a kompozíció közepén.

TelepülésRárósmúlyad [Muľa]
GPS48.19343, 19.52508
Pontos helyszín, címA Bussáról Losonc felé vezető főúttól balra, a település központja melletti domboldalban lévő temető közepén található.
Készítés időpontja1920-as évek
Gondozását felügyelia község
ForrásinformációkSimoncsics Sára, Ipolynyék, 2018. * https://felvidek.ma/2017/04/a-rarosmulyadi-kozponti-temetokereszt-es-a-templom-korfy-kriptaja/
rarosmulyad-temeto-kereszt-2
rarosmulyad-temeto-kereszt-3