Őseink hagyatéka

Őseink hagyatéka

A Jakab család tulajdonába 1935-ben került az épület és a hozzá tartozó kert. Az épületet a II. világháború során nem csupán a család, de a német és orosz csapatok is használták, mivel stratégiai szempontból jó az elhelyezése. A fennmaradt kiállított tárgyak többsége a család tulajdonát képezték, de a gyűjtemény bővítésében barátok, kollégák, szomszédok is segédkeznek, látva a Jakab család szenvedélyét és lelkesedését, mellyel a múlt értékeit szeretnék a jelenkor számára átadni.

Kategóriatájház, kézművesház
TelepülésSzirénfalva, Ptruksa [Ptrukša]
Pontos helyszín, címFő utca 100 - Hlavná 100
FeliratAz épületen nincs felirat.
Gondozását felügyeliA ház a Jakab család tulajdonában van, akik a gondozását, fenntartását valamint a gyűjtemény bővítését végzik.
ForrásinformációkJakab család tagjainak személyes elmondása, Családi krónika
Őseink hagyatéka