Nepomuki Szent János szobor

A Georg Raphael Donner műhelyéből származó királyfai Nepomuki Szent János szobor a 18. század harmincas éveiben készült.
A 2009-ben műemlékké nyilvánított alkotást 2014-ben restaurálták és a hajdani Pálffy-kastély helyén, a mai templomkertben állították fel (korábban a fő út mellett állt).
Georg Raphael Donner (1693-1741) az európai szobrászat és a klasszicizáló késő barokk művészet egyik kiemelkedő alakja.
1728-tól 10 évig Pozsonyban Esterházy Imre esztergomi hercegprímás szolgálatában állt, de dolgozott más magyar főúri udvarok (így a Pálffy családnak) számára is.
Legjelentősebb alkotása a pozsonyi dóm Szent Márton főoltára, melyből már csak a Szent Márton és a koldus szobor látható a művész mellszobrától néhány méterre álló dómban.

TelepülésKirályfa [Kráľová pri Senci]
Pontos helyszín, címPosta utca 183. - Poštová ulica183.