Németh Gergely, az 1848-49-i szabadságharc bajnokának sírja

A sírnál tartják a szabadságharcról való megemlékezést.  A sírkő hátsó oldalán a család többi tagjának a nevei olvashatók.

TelepülésCsécsénypatony [Čečínska Potôň]
LétrehozóRumpelmayer (kőfaragó), Pozsony
FeliratE gyászhalom fedi / az 1848-1849 iki szabadság- / harcz bajnokának, / néhai nemes / NÉMETH / GERGELY / úrnak hült tetemeit / meghalt 1894 február 3. / élete 65 évre terjedt. / Gyászolja / neje: CSIBA ZSOFIA / asszonyság és az / összes rokonság. / Áldás és béke lengjen az / elhunyt sirhalma felett. // A sírkő hátsó oldalán olvasható: NÉMETH / JÓZSEF / 1890 - 1972 / és neje / GÁLFFY / ERZSÉBET / 1900 - 1971 / NÉMETH / ZOLTÁN / 1924 - 1997 // RUMPELMAYER / POZSONY
Forrásinformációk-