Muszka József 48-as honvéd-huszár sírja

Muszka József 48-as honvéd-huszár a szabadságharcz után a Koburg herczegi család tiszttartója, később pedig Selmecz és Bélabánya városok közgyámja. 78 éves korában Selmeczbányán halt meg.
A hiányos kovácsoltvas kerítéssel övezett, gondozatlan sírt a temető bejáratától balra, a domb oldalában találhatjuk.

TelepülésSzentantal [Svätý Anton]
Pontos helyszín, címSzentantal - temető - Svätý Anton
Készíttető neveMuszka család
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
Feliratnemes / Muszka Józsefné / született / királyfalvi és zólyomi / Glos Ottilia / * 1842 aug. 7. / † Selmecbányán 1901 nov. 5. / Béke hamvaira. // Muszka József / Coburg herczeg / nyugalmazott tiszttartója / 1848/49-iki sebesült / honvédhuszár – hadapród. / * 1830 márczius 24. Holpán/ † 1905 február 19. Selmeczbányán.
ForrásinformációkVASÁRNAPI UJSÁG. 10. SZÁM. 1905. 52. ÉVFOLYAM.
szentantal-muszka-jozsef-sirja (1)