Mayer Béla emléktáblája

A gömörmegyei Sajőgömör gyülekezetének és nagy szórványa híveinek 38 évig volt hűséges pásztora. Nagy hidegben végzett temetésen átfázott és karácsony első napjának reggelén halt meg a rozsnyói kórházban, 64 éves korában. Az egész falu megsiratta, mert szelídlelkületű, szeretőszívű pásztora volt híveinek, akikkel együtt hordozta a kettős járom alatti megpróbáltatások keresztjeit. Temetésén húszegynéhány evangélikus lelkész volt jelen, ők vitték vállukon a koporsót, ők énekeltek sírja felett. Az árván maradt gyülekezet nem tudja, kapnak-e magyar lelkészt? Az Amerikában élő gömöriek, akik ismerték Mayer Bélát, velük imádkoznak, adjon nekik az Úr olyan lelkipásztort, mint ő volt. „Aki hisz a Fiúban, annak örökélete van.” (Ján 3:36.)

Ünnepi istentiszteleten emlékeztek meg Nt. Mayer Béla lelkész halálának 50. évfordulójáról és avattak emléktáblát Nt. Egyed Aladár tiszteletére Sajógömörön 2019. október 13-án. A rendezvényen részt vett Mayer Béla egykori lelkész leszármazottja és családja is.

TelepülésSajógömör, Gömör [Gemer]
Pontos helyszín, címaz evengélikus templom belső falán
Készíttető nevesajógömöri hívek
Készítés céljának ismert okaismeretlen
FeliratMayer Béla / 38 éves hűséges lelkipásztori / szolgálatáért. / Sajógömöri hívektől / 1969
Gondozását felügyelisajógömöri hívek
ForrásinformációkErős vár, AMERIKAI MAGYAR EVANGÉLIKUSOK LAPJA, XXXIV. ÉVFOLYAM 1970. JANUÁR 1. SZÁM *** https://medit.lutheran.hu/files/erosvar_1970_34evf_01szam_H.pdf *** https://www.gomorilap.sk/tornalja/myer-belara-es-egyed-aladarra-emlekeztek-sajogomoron/
sajogomor-mayer-bela-emlektabla (2)
sajogomor-mayer-bela-emlektabla (3)