Mattyasóvszky Lipót sírja

A Köztelek című folyóirat 1899. november 18-án megjelent számában ezt a gyászjelentést olvashatjuk: “Alsó- és felső-mattyasóczi Mattyasóvszky Lipót, nyug. kir. kúriai biró Bars vármegye közigazgatási és törvényhatóság bizottságának tagja, volt alispánja és földbirtokos, folyó hó 10 én 82 éves korában elhunyt. A boldogult hűlt tetemei f. hó 13-án tétettek örök nyugalomra a néveri sirkert családi sírboltjában.”
Magyar Királyi Kúria (más néven Magyar Kúria) mint felsőbíróság 1723 és 1949 között működött Magyarországon.

TelepülésNéver [Neverice]
Készíttető neveMattyasóvszky család
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
Feliratalsó matyasóczi / Mattyasóvszky / Lipót / nyug. kúriai bíró / 1818 - 1899. / és neje szül. / Huttkay Jozéfa / 1828. - 1907.
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkKÖZTELEK, KÖZ- ÉS MEZŐGAZDASÁGI LAP, AZ ORSZÁGOS MAGYAR GAZDASÁGI EGYESÜLET HIVATALOS KÖZLÖNYE, 93 SZÁM. 9-IK ÉVFOLYAM, 1899 NOVEMBER HO 18.
never-mattyasovszky-lipot-sirja (2)
never-mattyasovszky-lipot-sirja (3)