Marczell Béla néprajzkutató sírja

Marczell Béla néprajzkutató, múzeumigazgató, gimnáziumi tanár 1924. október 14-én született Kisudvarnokban. Gimnáziumi tanulmányait Pozsonyban, Dunaszerdahelyen és Komáromban folytatta, majd 1950-ben a budapesti Pázmány Péter Egyetemen szerzett magyar-történelem szakos tanári oklevelet. Középiskolai tanárként Dunaszerdahelyen működött. 1960 és 1986 között a Csallóközi Múzeum munkatársa, 1961—1976-ban az intézmény igazgatója volt. Létrehozta a múzeum első állandó kiállítását, s több csallóközi tájház berendezése is az ő nevéhez fűződik. Ismeretterjesztő és adatközlő írásai hazai és magyarországi kulturális és tudományos lapokban jelentek meg. Könyv alakban kiadott munkáinak témaköre a népszokások és a hiedelemvilág.

TelepülésKisudvarnok [Malé Dvorníky]
Pontos helyszín, címközségi temető
Készíttető neveMarczell család
Létrehozóismeretlen
FeliratITT NYUGSZIK ISTENBEN BOLDOGULT / MARCZELL BÉLA / 1886 - 1968 / ÉS NEJE / SZ KARÁCSONY GIZELLA / 1890 - 1970 / BÉKE PORAIKRA // MARCZELL BÉLA / 1924 - 2009 / és neje / PATASSY JOLÁN / 1938
Gondozását felügyeliMarczell család