Lourdes-i barlang a Volkovics portán

Az Ipolynyékre vezető főút mentén, Volkovics Kálmán családi házának udvarán látható egy újabb keletű kis lourdes-i barlang. A szakrális építményt hálából s egy „jelenés” emlékére a családfő állíttatta, s 1996-ban szentelték fel. A barlang előtti kis tér igazi imahellyé vált az évek során: a család s a közeli szomszédok, rokonok május és október minden napján közösen mondják itt a Rózsafüzért. Májustól októberig ugyanezt teszik minden szombaton és vasárnap.

TelepülésInám [Dolinka]
GPS48.091351, 19.149973
Pontos helyszín, címAz Ipolynyékre vezető főút mentén, Volkovics Kálmán családi házának (43. h. sz.) udvarán áll.
Készíttető neveVolkovics család
Gondozását felügyeliVolkovics család
ForrásinformációkCsáky Károly: Szakrális emlékeink nyomában I., Lilium Aurum, 2008., 55-56 ** Varga Emese, Ipolynyék, 2016.
inam-volkovics-lourdes-i-barlang-1
inam-volkovics-lourdes-i-barlang-2