Lippóczy József vármegyei bíró és Lippóczy Ferenc podolini polgármester sírja

A Szent Anna temetőkápolna bejárata mellett található Lippóczy József vármegyei bírónak és fiának, Lippóczy Ferencnek, Podolin polgármesterének a síremléke.
A Lippóczy család birtokokkal rendelkezett Tokaj-hegyalján. Lippóczy József 1768 óta szállított bort a lengyel-litván államba. A vállalkozás nyeresége révén újabb és újabb szőlőbirtokot vásárolt Tállyán, ahol egy idő után a család is végleg letelepedett.

TelepülésPodolin [Podolínec]
Készíttető neveLippóczy család
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratItt nyugszik / Lippóczy / Ferencz / Podolin város / érdemdús polgármestere / született: 1812 évi decem- / ber hó 3-án, s elhalt: 1891 évi / február hó 7-én, / életének 78 ik évében / Béke hamvainak.
podolin-lipoczy-sirok (9)
podolin-lipoczy-sirok (2)