Lengyel Ábrahám körjegyző síremléke (Balogvölgy)

A m. kir. Belügyminister f. Gömör-Kishont Vármegye területén Alsó-Bátkai és Felső-Bátkai kerület körjegyzőjévé nevezte ki Lengyel Ábrahámot, akihez később Dulháza, Rakottyás, Tamási, Zsip is hozzá tartozott. Feladata az anyakönyvvezetés volt, s házassági anyakönyv vezetésével és a házasság-kötésnél való közreműködéssel is megbízták.

TelepülésUzapanyit [Uzovská Panica]
Pontos helyszín, címKözségi temető
FeliratItt nyugosznak / Lengyel Ábrahám / körjegyző / 1839 -1907 / és szeretett leányai / Irma / 1874 - 1892 / Jolán / 1876-1908 / jó anyok / Polczai Julianna
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkMagyarország tiszti cím- és névtára - 25. évfolyam, 1906. / Pósa Homoly Erzsó, Nemesradnót
uzapanyitlengyel-abraham (4)
uzapanyitlengyel-abraham (2)