Lélekharang és a II. világháborús emlékmű

Örös 2020. augusztus 2-án egy nem mindennapi eseményt rendezett a temetőben. Átadásra és megszentelésre került a lélekharang és a II. világháborúban elhunytaknak állított új emlékmű. A lélekharangot egy mesterien kifaragott harangláb tartja, mely Balla Lajos keze munkáját dicséri. A II. világháborús emlékművet Bányácski Krisztián készítette el. A halottasház környezete is teljesen megújult.
Szép számban gyűlt össze a falu népe ezen az örömteli eseményen. A polgármester, Horváth Gyula, ünnepi beszédével köszöntötte az egybegyűlteket. Ezután Szemán Tibor, római katolikus atya és Nt. Kiss Miklós, református lelkipásztor megáldották és megszentelték a lélekharangot és az emlékművet. Az esemény hangulatát fokozták a Kőkút népdalkör és a Karcsa-parti együttes által előadott énekek.
Végezetül minden jelenlévőt szeretettel vártak a rendezők a helyi kultúrházba egy kis vendégségre, ami nagyon jó hangulatban telt egész késő estig.

TelepülésÖrös [Strážne]
Pontos helyszín, címa temetőben