Lakatos Károly honvédfőhadnagy emlékhelye

A hadiékítményes III. oszt. vaskoronarend lovagja, a III. o. katonai érdemkereszt tulajdonosa 25 évet élt. Az első világháborúban Galíciában a lisovicei ütközetben, 1915. május 16-án halt hősi halált. Az emlékjelét szülei Lakatos Károly és Szombath Etelka állíttatták.

TelepülésKomárom [Komárno]
Pontos helyszín, címA református és evangélikus temetőben található.
Készíttető neveLakatos Károly és Szombath Etelka
Készítés céljának ismert okaemlékállítás az elesett hősnek
FeliratA hazáért. / Lakatos Károly / honvédfőhadnagy; / a hadiékítményes / III. oszt. vaskoronarend / lovagja; / a III. o. katonai érdemkereszt / tulajdonosa. / Élt 25 évet / Hősi halált halt Galíciában / a lisovicei ütközetben / 1915. V. 16-án. / Haza vártunk... megjöttél... / Büszkék vagyunk reád/ Magyar tanító fia voltál! / Jenő / A méltó öcs. t.v. főhadnagy. / a III. o, k. érd. kereszt stb. / tulajdonosa. / 1893 - Élt 25 évet - 1918 / APA / Lakatos Károly / 1861 - 1938 / ANYA / Szombath Etelka / 1860 - 1943