Lábán József sírja

Lábán József sírja

Lábán József kir. tanácsos nejével, szül. Schariczer Viktóriával (1861–1929), akivel öt gyermeke volt, példás családi életet élt, és munkahelyén a kötelességtudás mintaképeként ismerték.  Búcsúlevelet hátrahagyva önkezűleg vetett véget életének, de nem Pozsonyban, hanem Budapesten, ahol vasúti és hajózási főfelügyelői tisztséget viselt.  A tragikus eset  városszerte megdöbbenést és fájdalmas részvétet váltott ki.

Pontos helyszín, címSzent András temető - Pray utca - Ondrejský cintorín - Ul. 29 augusta
Készíttető neveLábán család
Készítés céljának ismert okakegyeleti
FeliratLábán József / kir. tanácsos, / vasuti és hajózási / m. k. főfelügyelő / 1850 – 1898. / és neje / szül: Schariczer / Viktória / 1861 – 1929.
Lábán József sírja
Lábán József sírja