Kuffner család mauzóleuma

A Diószeg központjában álló kastély főhomlokzatával a település főutcájára néz. Mögötte fallal körülkerített kert terül el. A magas fokú védettséget élvező parkot az 1800-as évek második felében alapították, mai formáját a huszadik század elején nyerte el. A gesztenyék mellett több értékes fa, közel 150 éves platánok és ginkó is gazdagítja a parkot, itt áll a diószeget felvirágoztató Kuffner család elegáns, klasszicizáló stílusú mauzóleuma, melyet 1926-ban Harminc Milán építész tervei alapján emeltek.

TelepülésDiószeg [Sládkovičovo]
Pontos helyszín, címkastélypark
Készíttető neveKuffner család
LétrehozóHarminc Milán, építész
Gondozását felügyeliönkormányzat
ForrásinformációkSisa József, Kastélyépítészet és kastélykultúra Magyarországon, Budapest, 2004, 251. oldal *** https://www.webumenia.sk/dielo/SVK:SNG.A_430-10
dioszeg-kuffner-mauzoleum (1)
dioszeg-kuffner-mauzoleum (4)