Kubó Ferenc doberdói hősi halott síremléke

Az első világháborúban, a doberdói harcokban elesett Kubó Ferenc emlékét özvegye síremlékkel örökítette meg, mely alatt két gyermekük mellett maga is nyugalomra lelt.

TelepülésNyitraegerszeg, Egerszeg [Jelšovce]
Pontos helyszín, címúj temető
Készíttető neveKubó Ferencné
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratA doberdói fensíkon halt hősi halált / 1915-ben 21 éves korában / Kubó Ferenc / Az ő emlékét őrzi e síremlék / melyet felejthetetlen drága férjének / emeltetett gyászbaborult hű őzvegye. / Itt nyugszik az Úrban / két drága gyermekünk / Kubó József / szül. 1913 nov. 7. / megh. 1914 nov. 22. / és Kubó Józsika / szül. 1915 ápr. 5. Megh. 1915 máj. 14./ Béke poraikra! / és Kubó Ferencné / + 1960 aug. 28. Án, 64 éves korában. / Áldozatos életét hálával köszönik, távozását / fájdalommal gyászolják és örök boldogságért / imádkoznak a szeret(t)ei.
Forrásinformációk-