Kubinyi Ferenc emléktáblája

Az emléktáblát a Palóc Társaság 1996-ben Kubinyi Ferenc, a később ismert történész, író és nyelvész tiszteletére állíttatta, aki 1836-ban született Kóváron.

TelepülésKóvár [Koláre]
GPS48.068474, 19.246134
Pontos helyszín, címA főútról a Haranglábnál letérve, a mellékutcában a 64. számú ház falán található.
Készíttető nevePalóc Társaság
Készítés céljának ismert okatiszteletadás
Felirat160 ÉVE / SZÜLETETT / KÓVÁRON / KUBINYI FERENC / 1836-1903 / TÖRTÉNÉSZ, ÍRÓ, / NYELVÉSZ / ÁLLÍTTATTA A PALÓC TÁRSASÁG / 1996-BAN // PRED 160 ROKMI SA NAR. V KOLÁROCH / KUBINYI FERENC / 1836-1903 / HISTORIK, BÁSNIK, JAZYKOVEDEC
Gondozását felügyeliKóvár önkormányzata
ForrásinformációkKóvár: A kettéosztott Ipoly menti határfalu, Honismereti kiskönyvtár 211. Sz., Komáromi (Komárno) KT Kiadó Kft., 2003., 11-12. *** Varga Emese, Ipolynyék, 2016.
kovar-kubinyi-emlektabla-1
kovar-kubinyi-emlektabla-6