Kosztolányi János I. világháborús hős sírja

Kosztolányi János 18 éves korában halt meg magyar hazájáért.

TelepülésGaramlök, Lök [Lok]
Pontos helyszín, címkatolikus temető
Készíttető neveKosztolányi család
Készítés céljának ismert okakegyeleti
FeliratÁllj meg e gyászos sírnál! / Itt nyugszik Istenben boldogult / egy hősi halott, / akit a nagy háború vihara / messze földről ide hozott. / Itt fekszik egy felejthetetlen / jó gyerek / kit szülei örökké könnyeznek / Te erős sugár tölgy voltál / mégis minket itt hagytál. / Kosztolányi János / volt a nevem / de már az is elmult velem / 18 évet éltem / jó szüleim sokat sírtok értem / Ne sirj kedves Atyám / és édes jó Anyám / a jó Istennél találkozunk talán. / Imádkozok érettetek, / hogy jó szüleim én hozzám / jöhessetek. / A világháború elvette drága életedet / E sírban temettük el veled / minden örömünket. / Kosztolányi János / született 1898. december 25-én / meghalt 1917. április 10-én. / Béke legyen sírod felett / Ki ifjú korában oly sokat szenvedett.
Forrásinformációk-
garamlok-kosztolanyi-janos-sirja (4)